Start Dialog Debatt Ett tryggare Varberg
25 maj 2018 |

Ett tryggare Varberg

Vi är stolta över att bo i Varberg. Den höga tillväxten innebär många möjligheter men också stora utmaningar och ställer krav på att hela kommunen utvecklas. Därför krävs en tydlig och målinriktad politik som tar ansvar för helheten.

Vi vill utveckla välfärden

Vi är beredda att ta ansvar för ett tryggare Varberg där alla som bor här kan leva ett bra liv där de känner frihet och framtidstro. Då behövs fler hyresrätter och investeringar i utbildning och omsorg.

Vi prioriterar

  • Varberg skall vara en attraktiv kommun att både arbeta och bo i. Därför prioriterar vi att öka byggnationen av hyresrätter samt att kommunen skall ställa krav på att det byggs hyresrätter med rimliga hyror. Det skall byggas fler hyreslägenheter i alla i våra serviceorter.
  • Varberg skall vara tryggt och alla skall veta att de får en bra vår och omsorg. Därför prioriterar vi att utveckla och höja kvaliteten inom äldreomsorgen genom att öka bemanningen.
  • Varberg skall ha bra och pedagogiskt utvecklande skolor, förskolor och fritids. Därför prioriterar vi att minska barngruppernas storlek inom fritidshemmen och i våra förskolor för att säkerställa den pedagogiska verksamheten och öka personaltätheten.

Framtidskontraktet

Vi har tagit fram ett framtidskontrakt. Ett löfte till varbergarna med våra prioriteringar inför nästa mandatperiod. I september bestämmer du hur Varberg ska utvecklas.

Vad tycker du?

Dela denna sida: Dela på Facebook Dela på twitter Dela på Google+ Dela på LinkedIn
Möt våra politiker

Möt våra politiker

Det är vi som jobbar och driver frågorna för ett bättre och mer rättvist Varberg. Läs mer