Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ge svar istället för politiskt slingrande!

S är djupt kritiska till Moderaternas och Ann-Charlotte Stenkils vägval för Varberg som den enda kommunen i Halland som valt att ta makten med hjälp av SD. M har ställt sig sida vid sida med SD för att styra Varberg tillsammans med KD, L, med stöd av Varbergspartiet, och gör allt för att normalisera sitt vägval för Varberg.

När S söker svar på hur SDs högernationalistiska värderingar kommer genomsyra Varbergsalliansens politik, väljer M att rikta fokus på minoriteten och S istället. Ett klassiskt politiskt slingrande när argumenten tryter. Men det är inget”klankande ” från S, utan en aktiv oppositionspolitik som kritiserar och ifrågasätter majoritetens politik och styre. Så är det i en demokrati.

Nej, ge svar i stället. Ge svar på hur ni ska agera för att ”möjliggöra återvandring” och samarbeta utifrån SDs värderingar. Ge svar på hur skola och omsorg ska klara av sina viktiga uppdrag i dessa bistra tider och hur vi tillsammans ska klara av klimatomställningen. 

S kommer fortsätta att driva hård oppositionspolitik mot allt från polariserande politik till privatiseringar inom äldreomsorgen som drabbar den kommunala omsorgen och säga nej till vinstdrivande friskolor. Som det största partiet i Varberg med 30.5 % av invånarnas förtroende, men i minoritet, söker vi stöd för vår politik genom samarbete och att vara pragmatiska. Det gör att vi kan vara överens med både Vänsterpartiet och 24:7 om att välfärden måste prioriteras, men också med Centerpartiet och Moderaterna om en livskraftig landsbygd och ett starkt näringsliv.Och nej, Stenkil, S kastar inte sten i glashus. S vann platser på ett valtekniskt avtal med V och 24:7 som endast reglerar hur platserna ska fördelas. Platser som annars tillfallit Varbergsalliansen.

Slutligen, S bortser inte från något politiskt parti eller dess väljare, utan argumenterar för att vår politik har bättre lösningar för ett Varberg som håller ihop med grund i värderingar som allas lika värde, jämlikhet och solidaritet.

Jeanette Qvist, Kommunalråd i opposition (S)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt