Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Man ska kunna lita på välfärden

Den händelse som vi kan läsa om på hn.se fredag 20 januari, där en person på ett trygghetsboende varit utan mat i nio dagar, är oerhört tragisk och helt oacceptabel. En person som får omsorg av samhället ska kunna lita på den hjälpen och får inte fara illa. Detta är anmält till Inspektionen för vård och omsorg och socialförvaltning gör en utredning om händelsen. Men det måste också finnas personella och ekonomiska resurser för att kunna ge den vård och omsorg som människor i olika situationer behöver. För oss socialdemokrater är det självklart att vi ska ha en välfärd där vi kan känna oss trygga och därför måste det säkerställas att en sådan här händelse inte kan ske igen, vilket vi kommer att agera för.

Jeanette Qvist (S)
Kommunalråd i opposition

Katarina Eiderbrant
Vice ordförande i socialnämnden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt