Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Lomhört styre som inte sätter människor och välfärden främst!

Sverige, Halland och Varberg befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge. Människor är hårt pressade av inflation med höga priser på det mesta och räntor som ökar hela tiden. Många tvingas vända på varje krona utan att det räcker till det den höjda hyran, elräkningen, mat till familjen och barnens fritidsaktiviteter.

I detta läge svåra läge väljer högerregeringen, med stöd av Sverigedemokraterna, att inte höra pensionärer, föräldrar, välfärdsarbetarna som applåderades under coronapandemin eller kommuners och regioners vädjan om ökade stöd i krisen. De väljer i stället brutna vallöften och stora skattesänkningar för höginkomsttagare som ökar klyftorna i samhället och sviker när det är svårt.

I Varbergs kommun ser Socialdemokraterna hur förskola, skola, äldreomsorg och andra verksamheterna tvingas hålla igen och göra hårda prioriteringar. Tydliga exempel är Varbergsalliansens (M, SD, L, KD) stängningar av äldreboendena Fogdevägen och Lindgården, samt uppsägning av personal i skolan.

S hör från fackliga företrädare i Kommunal i Varberg och omsorgspersonal i undersköterskeupproret om en allt tuffare arbetsmiljö och villkor, höga sjukskrivningstal och om hur personal tröttnar. S stöttar och delar deras kamp för bättre arbetsmiljö, för att få vara delaktiga och ha inflytande över sina scheman och hur arbetet utförs. Vi vet att vägen till en attraktiv arbetsgivare måste bestå av dialog, tillit och lyhörd facklig samverkan.

Socialdemokraterna vet också att det krävs mer resurser till välfärden för att arbetsmiljön och villkoren i förskola, skola och omsorg ska bli bättre och S kommer alltid, alltid att sätta den gemensamma välfärden främst. Det ger oss vården och omsorgen när vi blir gamla eller sjuka. Det ger barnen den bästa och ljusaste framtiden och oss alla ett starkare och tryggare samhälle.

Därför samlas vi på arbetarrörelsens dag den 1 maj och demonstrerar för ett bättre Varberg, Halland och Sverige som inte sviker välfärden och människor – utan sätter dem främst!

Jeanette Qvist (S), kommunalråd i opposition i Varberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt