Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Biologisk mångfald – redo att offras av SD!

SD vill slopa Varbergs kommuns mål om att 35% av maten som serveras i kommunen ska vara ekologiskt odlad. Argumentet är att kommunen sparar 1,5–3,0 miljoner kronor på detta.

Uppenbart är att bin, insekter och den biologiska mångfalden i vår natur ska offras av SD. SD:s gruppledare i Varberg, Andreas Havasi(SD), och servicenämndens ordförande Olle Hällnäs (SD) väljer att helt bortse från forskning som säger att gårdar som inte använder kemiska bekämpningsmedel har 30% högre biologisk mångfald och hela 50 procent fler pollinatörer och bin. Detta är helt i linje med SD:s politik där Jimmie Åkesson gör allt för att misskreditera klimat- och miljöforskningen med påståenden att det inte finns några vetenskapliga bevis för att klimatet och miljön är hotad.

Frågan är om Ann-Charlotte Stenkil (M) tillsammans med L, KD och Varbergspartiet ska riva upp kommunfullmäktiges hållbarhetsmål om att minska gifter i samhället och stärka den biologiska mångfalden genom bland annat inköp av ekologiska livsmedel? Ska Varbergs kommun inte vara en ekokommun längre? Ska ni riva upp måltidspolicyn som säger att andelen ekologiska livsmedel ska öka för att minska miljöbelastningen? Ann-Charlotte, är ni verkligen beredda att offra den biologiska mångfalden och miljön för ert samarbete med SD som gett er makten i Varberg?

Slutligen försöker SD:s Hällnäs och Havasi påskina att det var jag som stod för löftesbrott i valet när jag lovade att göra mitt yttersta för ett maktskifte i Varberg. Projicering kallas det när man vill skyla över sina egna brister på andra och är ett klassiskt SD-knep. Att SD överhuvudtaget ingår i Varbergs styre beror bara på att tre samarbetspartier bröt sina vallöften och att M till varje pris ville behålla makten.

Jeanette Qvist (S), kommunalråd i opposition


Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt