Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Jag anser att du far med osanningar och efterhandskonstruktioner

Svar på Tobias Carlssons svar på insändare ”Vad tycker L om SD:s krav om papperslösa?”

Tobias Carlsson, jag anser att du far med osanningar och efterhandskonstruktioner i dina förklaringar till varför du och Liberalerna i Varberg hellre valde ett samarbete med SD än med S efter valet.

I svaret till Gunnar Törnqvist hänvisar du till de förhandlingar som skedde mellan S, C, L och KD och framför att de skulle inneburit minskad valfrihet, ohejdad förtätning, parkerings- och trafikkaos och höjd skatt. Var får du det ifrån?

I våra förhandlingar fanns inget av detta utan tydliga skrivningar i avtalet om att en eventuell höjning av skatten skulle kräva att alla partier i samarbetet sa ja, att vara restriktiva till ytterligare privatiseringar inom omsorgen och nej till ytterligare friskolor. Är det nedmontering av valfriheten? S framförde krav om satsningar på förskola, skola och äldreomsorg – är det den politiken du avser som skulle leda till ”onödiga skattehöjningar”? Förhandlingen landade i en mer restriktiv hållning till förtätning i zon 1 och 2, som även var S inriktning inför valet, och gick er tillmötes om en bibehållen parkeringsnorm. Vilket ”trafikkaos” och ”ohejdad förtätning” skulle detta skapa?

Min upplevelse är att vi lyssnade på varandra och hade ett konstruktivt givande och tagande i förhandlingarna för Varbergs bästa. Däremot kunde vi inte komma överens i ert krav om en kommunalrådspost. Så trots att vi gick er till mötes i era krav om valfrihet, p-normer och att inte införa p-avgifter, valde du och Liberalerna kommunalrådsposten och ett samarbete med SD. Ett parti som vill stoppa arbetet mot rasism och för mänskliga rättigheter och tvinga offentligt anställda till angiveri.

Jeanette Qvist (S), gruppledare för S i Varberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt