Debatt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vi vill ha en gemensamt finansierad välfärd som fungerar

Svar på ”Skattehöjningar slår mest mot dem med minst marginaler” i Hallands Nyheter.

Vad vet Andreas Björklund (M) om människors vardag när det första M, KD, L och (SD) gjorde vid regeringsskiftet var att sänka skatten för höginkomsttagare.

Den som i dag tjänar 20 000 kronor i månaden får betala cirka 40 kronor mer i skatt, medan den som tjänar 60 000 kronor fick en skattesänkning med mer än 1 000 kronor. Var är förståelsen och empatin för de med små marginaler i den politiken?

Kanske har Andreas Björklund (M) glömt vad skatten går till. Den går till vår gemensamt finansierade välfärd, vård, skola och omsorg. Den går till personal som sliter med ÖG-turer inom äldreomsorgen, för att äldre ska få den omsorg de behöver. Den går till personal som tar hand om våra barn så att vi kan gå till jobbet. Den går till dem som lagar 12 000 måltider varje dag till våra barn och äldre. Den går till alla lärare och personal i skolan som utbildar framtidens medborgare.

Den går till alla 5 500 anställda som gör att Varbergs kommun vinner pris som ”årets superkommun”.

Ni vill effektivisera kommunens verksamheter så att personalen till slut inte orkar längre. Vi Socialdemokrater vill ha en gemensamt finansierad välfärd som fungerar.

Jenny Bolgert (S)


Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Genvägar
Debatt